Coppini uzený olivový olej 250 ml
Uzený olej je výsledkem synergie zrozené v roce 2019 mezi dvěma parmezánovými společnostmi, Coppini Arte Olearia a Upstream. Toto tekuté zlato vypráví příběh o setkání dvou vynikajících surovin: sicilských kultivarů Nocellara del Belice a Biancolilla s lehce ovocnou příchutí a bukového dřeva vytěženého z Parmských Apenin
COPPINI UZENÝ OLIVOVÝ OLEJ 250 ml
Před několika lety v Coppini přišli s myšlenkou vytvořit uzený olej bez použití umělých aromat. Vytvořili jsme tak partnerství s malým výrobcem uzeného lososa, abychom experimentovali s procesem studeného uzení extra panenského olivového oleje.
Uzený olej je výsledkem synergie zrozené v roce 2019 mezi dvěma parmezánovými společnostmi, Coppini Arte Olearia a Upstream. Toto tekuté zlato vypráví příběh o setkání dvou vynikajících surovin: sicilských kultivarů Nocellara del Belice a Biancolilla s lehce ovocnou příchutí a bukového dřeva vytěženého z Parmských Apenin.
Uzený olej pochází z oliv lisovaných do 24 hodin po sklizni a je extrahován za studena při teplotě pod 27 °C, aby byla zachována jejich kvalita a organoleptické vlastnosti.
Proces uzení za studena se řídí stejným „receptem“ jako losos Upstream, parmská společnost specializující se na výrobu uzeného lososa.
Jemný kouř, který se vyvíjí ze dřeva Monte Caio, zůstává nezbytně nutnou dobu, aby se olej obalil pouze jeho aromatickou částí, aby se nezměnily jeho chuťové vlastnosti.
Intenzita extra panenského olivového oleje a vůně kouře musely být pečlivě sladěné a vyvážené, a proto jsme spolupracovali s profesionálními degustátory a kuchaři, abychom vytvořili dokonalé spojení těchto chutí.
Jedná se o produkt získaný výhradně přirozeným procesem uzení, bez přidání umělých aromat. Tento proces umožňuje získat koření s jemnou a vyváženou chutí, která dává příjemně kouřový tón nejrozmanitějším receptům.
CHARAKTERISTIKA UZENÉHO OLEJE
Koření na bázi za studena uzeného extra panenského olivového oleje z bukového dřeva.
CULTIVAR: extra panenský olivový olej v základu tohoto dresinku se vyrábí ze sicilských kultivarů Nocellara del Belice a Biancolilla.
IDEÁLNÍ PÁROVÁNÍ: tento dresink je ideální k rybám, masu, pečené zelenině nebo k dodání originálního uzeného tónu nejrozmanitějším pokrmům, jako jsou těstoviny, rizoto nebo polévka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | SPECIALITY |
---|---|
chuťový profil: | uzený |
obsah: | 250 ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.