PULY GRIND čistič mlecích kamenů
Čistič mlecích kamenů mlýnků PULY GRIND
víte že 50% úspěchu při přípravě kávy je dokonale čistý mlýnek kávy? Při mletí čerstvé kávy se na mlecích kamenech usazují oleje z kávy, tak jako kuchyňské nože po krájení umýváte, i mlecí kameny potřebují čištění. Je jedno zda máte mlýnek s průběžným (fresh) mletím, se zásobníkem, konické nebo ploché kameny..
o vše se postará PULY GRIND
Ukážeme si tedy správný postup (náš mlýnek je s průběžným (fresh) mletím, ale jak jsem psal výše, nezáleží na typu)
Potřebujete
- PULY GRIND
- ubrousek na čištení, nebo útěrku
- 10 minut času
- spokojenost zaručena
Mlýnek vždy při čištění vypneme
uzavřeme klapkou kávu v násepce abychom mohli násepku sejmout
zasunutím dovnitř
potom sejmeme násepku i s kávou z mlýnku
zrnka z hrdla mlýnku vysypeme, mlýnek je stále vypnutý
útěrkou nebo hadříkem pečlivě vyčistíme hrdo od zbytků kávy
(ano, přiznávám, mlýnek jsem měl puštěný a šlo minimálně o prsty)
čistý mlýnek je prokazatelně veselejší :-)
a teď to přijde...
máme tedy PULY GRIND
z krabičky vyjmeme jednu porci
vsypeme do hrdla mlýnku
(vidíte, je vypnutý :-))
vrátíme zpět násepku s kávou
posunutím klapky ven otevřeme vsyp kávy, zapneme mlýnek
vymeleme kávu včetně granulek PULY GRINDu dokud se nesype jen káva (jsou to asi 4 porce kávy)
pokud se sype jen káva
máme hotovo
nyní jsou mlecí kameny čisté, zbavené olejů kávy, připravené pro další práci
UPOZORNĚNÍ:
káva má podstatně vyší cremu a lepší extrakci!!!
kdy je dobré PULY GRIND použít?
minimálně jednou týdně, skutečně výrazně ovlivňuje čistotu mlecích kamenů, má vliv také na chuť kávy, vždy je totiž připravena bez staré použité kávy.
PULY GRIND samozřejmě doporučuje 11 z 10ti nejvíc nejchytřejších baristů :-)
neváhejte tedy s objednáním, nakupovat můžete rovnou ZDE
p.s foceno mobilem, i přes značné riziko zapnutého mlýnku se nic naštěstí nestalo, myslete prosím na vypnutí mlýnku při manipulaci se sejmutou násepkou kávy kdy jsou odkryté mlecí kameny, aby nedošlo ke zranění