jak na COLD BREW?
COLD BREW - studené osvěžení horkých dnů
Docela hitem minulých let se již pravidelně stala studená příprava kávy a nápojů na bázi čaje
Víte že tato příprava funguje již více než 100 let?
Přitom je to tak neskutečně jednoduchá záležitost, stačí mít vybavení. Dobrou kávu nejlépe s ovocitou chutí nebo oblíbený čaj. Z našeho portfolia doporučujeme jednodruhovou výběrovou kávu.
Pro kvalitní přípravu je dobré mít "soupravu" kterých je na trhu samozřejmě mnoho, my Vám přinášíme dva pohledy na věc od dvou výrobců - BRUER a TODDY
oba výrobci jsou z USA, BRUER je z Californie, TODDY z Connecticutu
každopádně drobné rozdíly v přípravě nabízí obě značky.
BRUER je více sofistikovanější a skvěle funguje
pro přípravu nápoje Vám stačí cca 80g hrubě mleté kávy, Toddy je o větším objemu - 350 g hrubě mleté kávy. Kávu pomelete ručně, nebo některým z mlýnků v naší nabídce - třeba Quamar Q50S
V obou případech je možno použít pro studenou přípravu čaje, skvěle se hodí sypané čaje Pavin Momenti
TODDY "překape" 1,6 L vody a ledu, Bruer cca 0,6 L
Vtipné video od BRUERu je zde:
Opticky je hezčí Bruer, za nás se i hodí na kuchyňskou linku více. Má systém s podtlakovým regulovatelným ventilem.
Toddy používá klasické papírové filtry a druhý "filcový" filtr pro jemnou filtraci, je jednodušší a také skvěle funguje
Vše je jednoduché a intuitivní, obsahem je obrázkový návod, ani jeden systém není krok vedle..
u kávy vystoupí ovocnost, kofein, je velmi svěží a nezvyklá
Prostě to zkus, objednej si ten svůj :-)